Didim’e yerleşen çiftin yaşadığı kiracı sıkıntısı sona erdi
Hürriyet D. ve Salih D. çifti, 2017 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan evlerini özel bir firmada çalışan B.A.’ya kiraya verdi. Ancak Didim’e yerleşen çift, bir süre sonra çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başladı. Hürriyet D.’nin kanser teşhisi alması sonucu rahmi alındı ve Yüzde 98 engelli raporu aldı.
Hürriyet D. ve eşi Salih D., tedavileri için Ankara’ya dönmek istediklerinde kiracısını çıkarmak istediler ancak kiracı B.A. evi boşaltmak istemeyince 1 yıllık kira ve taşınma masrafları için 250 bin lira tahliye parası talep etti. Bunun üzerine çift, 2022 yılında avukatları aracılığıyla Ankara 21’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nde tahliye davası açtı.
- Hürriyet D. oğlunun 1+1 kiralık evine yerleşirken,
- Salih D. ise evin küçük olması nedeniyle huzurevine taşındı.
Yaklaşık 9 ay sonra kiracı B.A., evi tahliye edeceğini bildirdi. Çift, B.A.’nın nisan ayına kadar evi boşaltmaması durumunda 200 bin lira tazminat ödemeyi kabul ettiği protokolü imzaladı ve tahliye davasını geri çekti.
‘Nisan’da çıkacak’
Hürriyet D., yaşadıkları sağlık sorunları nedeniyle Ankara’ya yerleşmek zorunda kaldıklarını ve kiracılarıyla yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Kiracının sonunda evi boşaltmayı kabul etmesiyle rahat bir nefes aldıklarını belirten Hürriyet D., “Nisan ayında evi tahliye edeceğini söyledi. Avukatımız aracılığıyla protokol yaptık. Eğer çıkmazsa 200 bin lira tazminat ödemeyi kabul ettiğine dair protokol imzaladık. Biz de tahliye davasını geri çektik” dedi.
Avukat Senem Yılmazel, benzer durumlarda arabuluculuğa başvurmanın uzun dava süreçlerini hızlandırabileceğini belirterek, “Örnek veriyorum ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açıldığında tanıkların bütün bilgileri, tapu kayıtlarının, varsa kira sözleşmesinin örnek veriyorum hastalıksa bununla ilgili raporların her şeyin hazırlanarak dava açıldığı gün mahkemeye sunulması gerekiyor” dedi.