Bursa düşük karbonlu üretime odaklanacak





Bursa’da Yeşil Dönüşüme Odaklanacak Toplantı Gerçekleştirildi

BURSA (İGFA) – İş dünyasının eğitim ve gelişim platformu BTSO Akademi kapsamında İklim Değişikliği Başkanlığı ile birlikte gerçekleştirilen toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, BTSO Meclis Üyeleri ve iş dünyası temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda İklim Değişikliği Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer ve diğer uzmanlar Yeşil Dönüşüm, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması ve Ulusal Taksonomi gibi konularda detaylı bilgiler sundular.

Batmaz, BTSO Akademi Projesi kapsamında şimdiye kadar 700’den fazla eğitim organizasyonu düzenlendiğini ve bu organizasyonlardan 110 binden fazla BTSO üyesinin faydalandığını belirtti. İş dünyasının değişen ticaret koşullarına hazırlanmasının amaçlandığı eğitim programları hakkında konuşan Batmaz, yeşil dönüşümün artık zorunlu hale geldiğini vurguladı.

Batmaz, ticaretin sadece üretim ve kaliteyle değil aynı zamanda çevre ile uyumlu olması gerektiğini belirterek Avrupa Birliği tarafından hayata geçirilen Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine dikkat çekti. Bu mekanizmanın 1 Ocak 2026’da yürürlüğe gireceğini ve karbon ayak izine duyarlı üretimin önem kazandığını ifade etti.

“BURSA’NIN SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA ŞEKİLLENECEK”

Batmaz, yeşil dönüşümün Bursa’nın sadece çevre dostu üretimi artırmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası rekabet gücünü de artıracağını belirtti. Bu sürecin bir tehdit değil fırsat olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

“1 OCAK 2026’DA SKDM MALİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ BAŞLIYOR”

İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Mehrali Ecer, Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın önemine vurgu yaparak Bursa’nın yeşil dönüşüm için hazırlıklara hız verilmesi gerektiğini belirtti. Bu mekanizmanın üretimin mali yükümlülüklerini belirleyeceğini ifade etti.

“İŞ DÜNYASINA REHBERLİK EDİYORUZ”

BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm kapsamında sektörlere yönelik risk ve fırsatları değerlendirdiklerini ve iş dünyasına rehberlik sağlayacak çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kılıç, yeni ekonomik modelde çevreci ve sürdürülebilir üretimi kalıcı hale getirmenin önemine vurgu yaptı.


Related Posts

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.