Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden iç savaş uyarısı: ‘BMGK başarısız olursa…’

KDC Dışişleri Bakanı Wagner: “Ruanda’ya Karşı Acil Tedbirler Alınmalı”

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) Dışişleri Bakanı Therese Kayikwamba Wagner, BMGK’da KDC’deki gelişmelerin ele alındığı oturumda önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkesinde devam eden çatışmalar sırasında, diplomatik misyonların korunması için gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Wagner, “Bu üzücü olaylar, uluslararası hukuka ve diplomatik ilişkilere olan bağlılığımızı hiçbir şekilde gölgelememelidir” şeklinde konuştu.

Wagner, ülkesinin “kapana kısılmış” durumda olduğunu belirterek, son 24 saat içinde yüzlerce kişinin sağlık merkezlerine sevk edildiğini, 500 binden fazla insanın yerinden edildiğini ve insani durumun kötüleştiğini dile getirdi.

Bu durumu eleştiren Wagner, Ruanda’nın KDC’yi ihlal ettiğini ve BMGK’nın cesur hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Wagner, BMGK’dan Ruanda’ya karşı güçlü ve acil önlemler almasını talep ederek, “Eğer BMGK bu konuda karar almazsa, güçsüzlüğü ve kayıtsızlığı tarih yazacaktır. Derhal harekete geçilmelidir” dedi.

Ruanda’nın KDC’ye yönelik saldırılarına dikkat çeken Wagner, Afrika’da bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek, uluslararası dayanışma ruhuna vurgu yaptı.

BMGK’dan Ruanda’ya uygulanan yaptırımları, silah transferlerinde şeffaflık ve müzakere çağrılarını değerlendiren Wagner, KDC’nin her zaman masaya geri dönmeye hazır olduğunu belirtti.

Son olarak Wagner, Ruanda’nın masaya dönmesi gerektiğini ve BMGK’nın acil harekete geçmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eğer Konsey başarısız olursa, sorunlar sokakta çözülmeye başlayacaktır” uyarısında bulundu.

Related Posts

TBMM Başkanı Kurtulmuş MİT Başkanı Kalın’ı kabul edecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş MİT Başkanı Kalın’ı kabul edecek

Kartalkaya davasındaki skandalı avukat duyurdu: Şirketin damadı duruşma boyunca uyudu!

78 kişinin yanarak can verdiği Grand Kartal Otel’in Genel Müdürü aynı zamanda da otel sahibi Halit Ergül’ün damadı olan Emir Aras’ın duruşma boyunca uyudu.

Motosikletli şüphelinin valizinden kilolarca uyuşturucu çıktı

Yalova’da polis ekiplerinin durdurduğu motosikletin sürücüsü A.E.’nin valizinde, 3 kilo 750 gram skunk ele geçirildi.

Adana Zeydan Karalar’a sahip çıktı

Geniş katılımlı basın açıklamasında Zeydan Karalar’ın gözaltına alınırken çektiği video dinletildi. Daha sonra İl Başkanı Anıl Tanburoğlu toplanan kalabalığa hitap etti.

Elon Musk Amerika Partisi’ni duyurdu

Tesla ve X’in sahibi, dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, ‘Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.

İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ı bölmeyi planlayanların başarısız olduğunu ve kazanan tarafın İran milleti olduğunu söyledi.