Nihal Atak’ın Deri Sanatındaki Başarısı

Kastamonu’da yaşayan ve arkadaşının ısrarıyla dericilik sanatıyla uğraşmaya başlayan 37 yaşındaki Nihal Atak, yaptığı ürünleri sipariş üzerine iç piyasaya ve yurt dışına gönderiyor.

Yaklaşık 5 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle dericilik sanatıyla ilgilenmeye başlayan Atak, bir süre sonra yapamayacağını düşünerek bu işi bıraktı.

Arkadaşının ısrarı üzerine yeniden bu sanatla ilgilenmeye başlayan Atak, o günden bu yana dericilik sanatından kopmadı.

Kendisine ait atölyesi bulunan Nihal Atak, AA muhabirine, dericilik sanatıyla bir arkadaşını ziyarete gittiği sırada tanıştığını söyledi.

Arkadaşının dericilik sanatı kursuna gittiğini söylediğini, kendisini de kursa davet ettiğini anlatan Atak, “O güne kadar deri kullanmışlığım yoktu, bildiğim bir şey de değildi. Israrı üzerine biraz uğraşmaya çalıştık ama yaptıklarımı bir şeye benzetemedim ve bıraktım. ‘Tekrar yap.’ diye ısrar etti. Onun ısrarı sayesinde cesaret ettim. Yine beceremediğimi düşündüğüm için tekrar bıraktım. Görüşmeye devam ettikçe ısrarları sürdü. Ben de bu şekilde başlamış oldum. Yaptıklarım, arkadaşlarım tarafından beğenilmeye başlandı. Ben de devam ettikçe yeni ürünler yaptım.” dedi.

“Arkadaşlarla aramızda ‘Deri bir aşktır.’ diyoruz”

İlk başta yaptığı ürünleri beğenmediğini belirten Atak, “Bozdum, yapmak istemedim. Arkadaşımın ısrarı sayesinde yaptıkça güzel olduğunu düşünmeye başladım. O kadar çok sevdim ki deriye dokunmadığım, ilgilenmediğim bir gün ziyan geliyor bana. Arkadaşlarla aramızda ‘Deri bir aşktır.’ diyoruz. Bir nevi terapi. Yaparken onunla bütünleşip her şeyi unutuyorsunuz.” ifadesini kullandı.

Bu işi benimsedikten sonra atölye açtığını dile getiren Atak, “Daha önce evdeydim. Baktım bu işi seviyorum, yaklaşık 4 ay önce Münire Medresesi El Sanatları Çarşısı’nda küçük atölye açtım. Çalışmalarımı orada sürdürüyorum.” diye konuştu.

Deriden yaptığı ürünler hakkında bilgi veren Atak, şöyle devam etti:

“Deriden sadece bir cüzdan, kartlık değil, saat kordonu, kravat, yelek, çanta, şapka, dosyalık, takı olmak üzere 15 çeşit ürün yapıyorum. Ürünlerimi sosyal medya üzerinden satıyorum. Özel sipariş veren müşterilerim oluyor. Kendi yaptığım ürünleri alanlar oluyor. Yunanistan’dan bir müşterim, telefon kılıfını kaplamamı istemişti, onu yapıp gönderdim. Almanya’dan bir müşterim saat kordonu ve cüzdan istemişti, onları yapıp gönderdim. Türkiye’nin her yerine satış yapıyorum.”

Nihal Atak, usta öğretici belgesi de aldığını belirterek, “Bu sayede unutulmaya yüz tutmuş bu meslek dalını öğretmeye, yeni öğrenciler yetiştirerek yaşatmaya devam ediyorum.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Avrupa devi Türkiye için faiz tahminini açıkladı

Avrupa finans sahnesinin devi Deutsche Bank, Türkiye ekonomisine ilişkin tahminlerini güncelledi. Banka, yıl sonu politika faizi beklentisini yüzde 37,5’ten yüzde 35’e indirdi. Temmuz’da 350 baz puanlık faiz indirimi yapılacağını öngördü. Dev …

Vakıf üniversiteleri fiyatta Avrupa’yla yarışıyor: Öğrencinin yüzü fiyatta da gülmüyor

Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin ücretleri bu yıl neredeyse yurt dışındaki üniversiteler ile aynı oldu. Ülke şartlarından dolayı yurt dışında okumak isteyen gençlerin fiyat bazında da daha ucuz bir imkanla karşılaşması, beyin göçüne bir neden daha olarak görüldü.

30 büyükşehirde yayıncılık altyapısı güçlenecek! Anten ormanları tarih olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale kuleleri modelinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 30 büyükşehirde yayıncılık altyapısını güçlendirecek yeni kule projelerini hayata geçireceklerini söyledi.

Akartakıt fiyatları enflasyonu nasıl etkileyecek?

Temmuz ayında akaryakıta yapılan özel tüketim vergisi (ÖTV) artışının enflasyon üzerindeki etkisi netleşti. Uzman hesaplamalarına göre, ÖTV zammının tüketici enflasyonuna 0,14 puan katkı yapacağı tahmin ediliyor. POMPA FİYATLARINA ORTALAMA %4,2 ZAM …

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

Kripto para piyasası yılın ilk yarısını hareketli geçirdi

Kripto para piyasasına yılın ilk 6 ayına fiyat rekorları, ABD ve Başkan Donald Trump’ın bu konudaki hamleleri ile Türkiye’deki düzenleme çalışmaları damga vurdu.