Komşu tavsiyesi hayatını kurtardı

Mersin’de yaşayan 58 yaşındaki Filiz Taş, meme kanseri olan komşusunun tavsiyesiyle herhangi bir şikâyeti olmamasına rağmen KETEM’e başvurdu. Yapılan tetkiklerde meme kanseri teşhisi konuldu.

Erken evrede tanı alan Taş, Ankara Onkoloji Hastanesi’nde ameliyat edildi, ardından kemoterapi ve ışın tedavisi gördü. Yaklaşık 1,5 yıl süren tedavi sürecinin ardından tamamen sağlığına kavuştu.

Filiz Taş, hiçbir belirti yaşamamasına rağmen kontrole gitmenin hayatını kurtardığını söyledi. Doktorunun moral olması için hastalığına “kanser” yerine “Rıfkı” adını verdiğini de belirtti.

Mücadelesinde ailesinin desteğini hep hissettiğini ifade eden Taş, “Önce hastalığı kabul ettim, sonra tedaviye başladık. Şimdi çok şükür iyiyim. Her kadın 40 yaşından sonra mutlaka kontrole gitmeli” dedi.

Akdeniz Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Sorumlusu Dr. Özlem Abdulhayoğlu, Filiz Taş’ın erken teşhisle tedavi edilen örnek bir hasta olduğunu vurgulayarak, meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taramalarının KETEM’lerde ücretsiz yapıldığını hatırlattı.

Related Posts

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.

Rusya’yı şoke eden saldırı: Plajı vurdular

Ukrayna ordusunun Rusya’nın Kursk kentinde bir plaja düzenlediği saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk 7 kişi yaralandı.

Kahramanmaraş’ta iskele faciası: Ölü ve yaralılar var

Kahramanmaraş’ta bir apartmanın dış cephe onarımı sırasında iskelenin çökmesi sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi ağır yaralandı.