İmamoğlu, DEM Eş Başkanları aracılığıyla mesaj gönderdi: ‘Ayrımcılık Türkiye’ye yakışmaz. Ülkede acı yaşayan her yeri tedavi etmek durumundayız’

“`html

DEM Parti Eş Genel Başkanları Cezaevindeki Tutukluları Ziyaret Etti

DEM Parti’nin Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyarete etti. Bu ziyaretin ardından Hatimoğulları, “İmamoğlu’nun ‘Ayrımcılık Türkiye’ye yakışmaz. Ülkede acı yaşayan her yeri tedavi etmek durumundayız’ sözleri son derece önemli ve anlamlıydı. Türkiye’deki farklılıkları yaşatmak ve iç cepheyi güçlendirmek için bu tür yaklaşımlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Hatimoğulları, “Seçim hakkı, demokrasinin temel gerekliliğidir. Seçimlerde yer aldıkları için ya da toplum adına demokratik zeminde hareket ettikleri için hiç kimse hapis cezasına çarptırılamaz,” diyerek, tüm siyasi tutsakların özgürleşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bakırhan: İmamoğlu’nun Süreci Desteklemesi Önemli

Hatimoğulları ve Bakırhan, cezaevinde İmamoğlu’nun yanı sıra pek çok tutukluyu daha ziyaret etti. Yaptıkları görüşmelerin ardından Bakırhan, şu açıklamaları yaptı:

“Umarım gelecekte daha adil bir yargılama süreci başlar; siyasi davalar sona erer. Bugün önemli bir gelişme yaşandı. İmamoğlu ve diğer tutsaklar, yürütülen bu sürecin desteklenmesi ve başarıya ulaşmasının Türkiye için büyük fayda sağlayacağına inanıyor. Bu konuda üzerlerine düşeni yerine getirmeye hazır olduklarını belirttiler. Siyasi tutsakların bu olumlu düşünen yaklaşımı bizlere umut verdi.”

İmamoğlu’nun Mesajları Çarpıcıydı

Hatimoğulları, İmamoğlu’nun kamuoyuna ilettiği mesajlarının da çok önemli olduğuna değinerek, “Kendisi bütün halklara selamlarını yolladı. Türkiye’nin, bölgedeki olumsuz durumlardan bağımsız olarak barışı konuşması gerçekten umut verici,” dedi.

“Barış ve demokrasi arasındaki güçlü bağa dikkat çekti. Bir ülke demokrasi ve barış tesis ettikçe, bu ikisi de birbirini besleyecektir. İmamoğlu’nun, ‘Ayrımcılık, Türkiye’ye yakışmaz; tüm farklılıklara yaşam hakkı tanımalıyız’ mesajı oldukça değerliydi. Demokrasimizin asgari koşulu bu çeşitliliği kabul etmektir,” dedi.

Siyasi Tutsakların Temennileri

Hatimoğulları, cezaevinde konuştuğu tüm mahpusların barış ve demokrasi vurgusu yaptığını belirterek, “Hapiste olan arkadaşlar, demokrasi mücadelesinin bir parçası olarak barışın sağlanmasında tüm kesimlerin katkı sağlaması gerektiği kanısındaydılar,” şeklinde konuştu.

Bölgesel Gelişmeler ve Türkiye’nin Gücü

Bakırhan, “Orta Doğu’da yaşanan belirsizliklerin ve savaşımlar bağlamında, Türkiye’nin barış tesis etmesi son derece önemlidir. Böyle bir adım hem halkımıza güç katacak hem de uluslararası alanda daha sağlam durmamıza yardımcı olacaktır,” dedi. “Kürt sorununu çözmüş bir Türkiye, halklarıyla beraber daha güçlü olur,” diye ekledi.

Sonuç olarak, bu görüşmelerin, Türkiye’nin önündeki olumlu süreçler için bir fırsat olduğuna dikkat çekildi. Tüm bu çabalar, barışın kalıcı hale gelmesi adına büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

“`

Related Posts

Hindistan’daki sel faciasında can kaybı 70’e ulaştı

Hindistan’da Himalaya Dağları’nda buzul erimesinden kaynaklı başlayan ve dağlık bir köyü tamamen toprak altında bırakan sel ve heyelan felaketi sürüyor. Hint yetkilileri bu kapsamda en az 70 kişinin öldüğünü, 100 kişiden ise haber alınamadığını …

Memorial ve Yüzme Federasyonu Bodrum’da Sağlığa Kulaç Attı

Memorial Sağlık Grubu, Türkiye Yüzme Federasyonu iş birliğiyle “Bodrum’da Sağlığa Kulaç At” etkinliği düzenleyerek, sağlıklı yaşam bilincine dikkat çekti. Türkiye Yüzme Federasyonu Milli Takım Açık Su Yüzücülerinin de katıldığı etkinlikte, Memorial doktorları ve çalışanları da sağlık için kulaç attı.

Havsa’da Yangında 500 Balya Saman Zarar Gördü

Edirne’nin Havsa ilçesinde çıkan yangında 500 balya saman yandı, itfaiye ekipleri müdahale etti.

Edirne’de orman yangınına havadan müdahale başladı

Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Büyükevren köyünde dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden orman yangınına günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan da müdahale başladı. Havadan ve karadan söndürme çalışmalarının devam ettiği bölgede …

Jennifer Lopez’e sahnede böcek şoku

ABD’li şarkıcı Jennifer Lopez, Kazakistan konserinde elbisesine giren cırcır böceğiyle sahnede soğukkanlı bir şekilde başa çıktı.

İzmir’de anne dehşeti: Kızlarını bıçakladı, intihar etti

İzmir’in Dikili ilçesinde bir çocuğunu bıçaklayarak öldüren, diğerini ağır yaralayan kadın intihar etti.