69 bin Rus apar topar Türkiye’yi terk etti: İşte nedeni

Türkiye’de sürekli oturum izni bulunan Ruslar, hızlı bir şekilde Türkiye’yi terk etmeye devam ediyor. 

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından açıklanan verilere göre, geçtiğimiz yıl 69 binin üzerinde Rus vatandaşı Türkiye’den ayrılma kararı aldı. 

2023 yılı itibarıyla Türkiye’de ikamet etmekte olan 154 bin Rus, geçtiğimiz yıl itibarıyla 85 bine düşerken, yaklaşık 69 bin Rus vatandaşının Türkiye’yi terk etmesinin arkasında ekonomik nedenler yatıyor. 

EN BÜYÜK SEBEP ENFLASYON 

Uygulanan hatalı ekonomi politikaları nedeniyle Türkiye’de görülen yüksek enflasyon, gıda, hizmet sektörü ve çok sayıda kalemde fiyatların hızla artmasına neden olurken, artan hayat pahalılığı nedeniyle İstanbul ve Antalya gibi şehirler Avrupa’nın önemli başkentlerinden bile daha pahalı hale geldi. 

Bu durum nedeniyle Rus vatandaşlarının bir kısmı ülkelerine dönme kararı alırken, büyük bir bölümü ise Balkan ülkeleri gibi görece daha uygun ve küçük ekonomiye sahip yerlere taşındı. “İzvestiya”ya konuşan Rus vatandaşları, yüksek fiyatların yanı sıra ikamet izninin (VNZH) uzatılmasındaki zorlukların da göç kararında etkili olduğunu aktardı.

SINIRLAMALAR ARTTI, RUSLAR TÜRKİYE’YE KÜSTÜ 

Türkiye’yi terk eden Rus sayısındaki artışın bir başka temel sebebi ise kamuoyunda artan tepkilerin ardından yabancıların mülk sahibi olabilmelerine ilişkin getirilen kısıtlamalar oldu. Büyükelçilik, ayrıca yabancıların mülk edinme ve kiralama imkanlarının bazı bölgelerde sınırlandırıldığını, vergilerin artırıldığını ve göçmen denetimlerinin sıkılaştığını bildirdi. Ağustos 2024’te  İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, turist ikamet izinlerinin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Related Posts

Dayı Tutuklandı, Miras Kavgası Büyüdü

Adana’da miras yüzünden yeğeni darbeden dayı M.A. tutuklandı, diğer iki kardeşi gözaltında.

Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri de katılacak: Komisyonun önümüzdeki hafta kimleri dinleyeceği netleşti

Cumartesi Anneleri ve Diyarbakır Anneleri de katılacak: Komisyonun önümüzdeki hafta kimleri dinleyeceği netleşti

1. Lig’den İtalya şampiyonuna: Napoli, Iğdır FK ile el sıkıştı

Napoli, 18 yaşındaki forvet Özder Özcan’ı satın alma opsiyonuyla kiralamak için Iğdır FK ile anlaştı.

Rekor bedelle gitti, Türkiye’de iz bıraktı: Süper Lig’den Romulo geçti

Göztepe’nin Leipzig’e sattığı Romulo Cardoso, 46 maçta attığı 22 golle hem taraftarın sevgilisi oldu hem de kulüp tarihine geçti.

Özgür Özel’den, Adana’dan yola çıkan CHP’li gençlere: ‘Silivri’ye birlikte yürüyeceğiz’

Adana’dan Silivri’ye yürüyüş yapan CHP Adana Gençlik Kolları üyesi gençlerle görüntülü görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Ankara’ya geldiğinizde sizin yanınıza mutlaka geleceğim. Silivri’ye birlikte yürüyor olacağız” diye konuştu.

Bakanlık uyardı: Bu listedeki gıdalara dikkat

Tarım ve Orman Bakanlığı, yayınladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesinde güncellemeye giderek taklit ve tağşiş yaparak sağlığı tehlikeye düşüren firmalar, markalar ve ürünleri açıkladı.