ABD’de 6 kişiyi taşıyan küçük uçak yerleşim yerine düştü

ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia kentinde küçük bir uçak düştü. Hastaların sevki için kullanılan uçağı işleten ambulans şirketi, yerleşim yerine düşen uçakta biri çocuk olmak üzere altı kişi bulunduğunu, hayatta kalanların olduğunu teyit edemediklerini bildirdi. Uçağın Northeast Philadelphia Havalimanı’ndan kalktıktan sonra yerel saatle 18.30’da düştüğü ve birden fazla yangına neden olduğu bilgisi verildi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Meksika merkezli ve ABD’de faaliyet ruhsatı olan Jet Kurtarma Hava Ambulansı, uçakta dört mürettebat, bir çocuk hasta ve annesinin olduğunu açıkladı. Şirketin açıklamasında, “Şu anda hayatta kalan herhangi birinin olduğunu teyit edemiyoruz” denildi. CNN’in haberine göre, Meksika hükümeti, uçakta bulunan herkesin Meksika vatandaşı olduğu bilgisini paylaştı. Şirketten CNN’e yapılan açıklamada, aralarında bir kız çocuğun da olduğu uçağın Tijuana’ya gittiği belirtildi.

‘NE OLDUĞUNU GERÇEKTEN BİLMİYORUZ’

Fotoğraf: AA

Ambulans uçağı işleten şirketten Shai Gold, kazaya ilişkin açıklamasında, yaşanan olay karşısında ‘korkunç derecede şok içinde’ olduklarını, uçaktaki mürettebatın çok deneyimli olduğunu ve kendilerinin ‘önde gelen bir hava ambulansı şirketi’ olduklarını savundu. Düşen uçağın ‘harika bir uçuş durumunda’ olduğunu belirten Gold, “Ne olduğunu gerçekten bilmiyoruz” diye konuştu. Eyalet Valisi Josh Shapiro de olay yerinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ‘bu bölgede kayıp olacağını bildiklerini’ söyledi.

Başkan Donald Trump da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi, ilk yardım ekiplerinin ‘harika iş çıkardığını’ belirtti. Söz konusu kaza ABD’nin başkenti Washington yakınlarında çarşamba gecesi bir yolcu uçağı ile bir askeri helikopterin çarpışması sonucu 67 kişinin ölümünün ardından geldi.

(REUTERS)

Related Posts

Tutuklu Başkan Murat Çalık ve annesi böyle selamlaştı

Adli Tıp Kurumu’nun “yeniden tetkik yapılması” kararıyla İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahkumlar koğuşu penceresinde görüntülendi.

Cami Önünde Silahlı Saldırı

Yenişehir’de namaz sonrası silahlı saldırıda 4 kişi yaralandı, saldırgan yakalandı.

Hadim’de Kiraz Üretimi Don Nedeniyle Durduruldu

Konya’nın Hadim ilçesinde zirai don nedeniyle kiraz üretimi ve ihracat durma noktasına geldi.

Ege’de Hava Sıcaklıkları Yükseliyor

Ege Bölgesi’nde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 5-8 derece üzerinde olacak.

Arap Aşiretleri Kahve İçmeme İlanı Yaptı

Suriye’deki Arap aşiretleri, intikam alana kadar kahve içmeyeceklerini duyurdu.

Vali Sezer’den Kaymakam Köken’e Ziyaret

Edirne Valisi Yunus Sezer, Uzunköprü Kaymakamı Muammer Köken’i ziyaret ederek başarılar diledi.