AK Parti, Marmaris’teki Kızılbük projesiyle ilgili CHP’yi suçladı: Hiçbir aşamada bizim onayımız yok

AK Parti Muğla İl Başkanı Laçin: Sinpaş Projesinde CHP’nin İmzası Var

AK Parti Muğla İl Başkanı Haluk Laçin, Sinpaş’ın İçmeler’deki Kızılbük projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Laçin, yaptığı açıklamada, “Marmaris Sinpaş projesinin ruhsatlandırma sürecinden inşaat aşamasına kadar olan her aşamada CHP’nin imzası ve onayı bulunmaktadır. AK Parti’nin herhangi bir onayı ise söz konusu değildir” ifadelerine yer verdi.

Manşet Medya’nın haberine göre, CHP’li Marmaris Belediye Başkanı’nın yanlış bir algı oluşturduğunu savunan Laçin, “Sinpaş Gayrimenkul A.Ş.’nin Marmaris’te yürüttüğü proje ile ilgili olarak Marmaris Belediye Başkanlığı’na karşı açılan davayla ilgili Muğla İdare Mahkemesi’nin ruhsatları iptal etmesiyle durdurulduğunu belirtti. CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü’nün, ruhsatları kendi inisiyatifiyle iptal ettirip yüksek cezalar kestiği ve yıkım kararı aldığı şeklinde bir algı oluşturmaya çalıştığını ifade etti.

‘Sorumlusu CHP’li Belediye’

Laçin, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Sinpaş A.Ş.’ye verilen tüm ruhsatlar CHP’li belediyeler tarafından verilmiştir. Bu inşaatların büyük bir kısmı CHP’li belediyelerin denetimi ve gözetimi altında bugünkü duruma gelmiştir. Ortaya çıkan olumsuz durumun sorumluluğu açıkça CHP’li belediyeye aittir. CHP, toplumun gözünde olumlu yönde algı yaratsa da halk, Marmaris’in beton yığınına dönüşmesine izin veren ve bu süreci seyreden CHP’ye olan tepkisini asla unutmayacaktır.

‘Yıkım Marmaris Belediyesi Tarafından Gerçekleştirilecek’

Bir yapıya ruhsat veren, süreci takip eden ve iskan belgesini veren yerel yönetimdir. Ruhsatı verenler aynı zamanda kaçak yapılar tespit edip yıkım kararını da kendileri verir. Bu sürecin tümü belediyenin sorumluluğundadır. Belediye mühürleme yapmış ve yıkım kararı almış olsa da bu sürecin geciktiğini düşünüyorum. Bu sürecin tamamı ruhsatı veren ve bugüne kadar göz yuman CHP’li Marmaris Belediyesi’nin sorumluluğundadır. AK Parti’nin herhangi bir imzası bulunmamaktadır. Umuyorum ki belediye gerekeni yapar, yıkım işlemlerini gerçekleştirecek olan da Marmaris Belediyesi olacaktır.”

(ALINTI)

Related Posts

Motosikletli şüphelinin valizinden kilolarca uyuşturucu çıktı

Yalova’da polis ekiplerinin durdurduğu motosikletin sürücüsü A.E.’nin valizinde, 3 kilo 750 gram skunk ele geçirildi.

Adana Zeydan Karalar’a sahip çıktı

Geniş katılımlı basın açıklamasında Zeydan Karalar’ın gözaltına alınırken çektiği video dinletildi. Daha sonra İl Başkanı Anıl Tanburoğlu toplanan kalabalığa hitap etti.

Elon Musk Amerika Partisi’ni duyurdu

Tesla ve X’in sahibi, dünyanın en zengin iş adamlarından Elon Musk, ‘Amerika Partisi’ni kurduğunu duyurdu.

İran Genelkurmay Başkanı’ndan İsrail saldırılarına ilişkin açıklama

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi, İsrail’in saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, İran’ı bölmeyi planlayanların başarısız olduğunu ve kazanan tarafın İran milleti olduğunu söyledi.

Erdoğan’dan Azerbaycan’da ‘İsrail’ tepkisi: ‘Bölgemizin huzur ve istikrarını tehdit ediyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın Hankendi şehrinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 17. Zirvesi’nde konuştu. Burada yaptığı konuşmada Filistin mesajı veren Erdoğan, “Biz ne Filistin davasını terk edebiliriz, ne de Netanyahu yönetiminin bölgemizi kan gölüne çevirmesine sessiz kalabiliriz” dedi.

Alevler içindeki İzmir’de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi

Çeşme başta olmak üzere İzmir’in birçok bölgesinde günlerdir süren yangınlar ormanlık alanları küle çevirirken, yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kalışı vatandaşlardan tepki topladı. Belediyenin yangın söndürme çalışmalarına yönelik katılımı tartışma konusu olurken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın bakanlıktan yangın söndürme uçağı satın almak ve kullanmak için belediye adına yetki istediği ancak onay alamadığı öğrenildi.