Alevler içindeki İzmir’de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi

İzmir’deki Yangınlarla İlgili Tartışmalar Sürüyor

İzmir’in Çeşme ilçesi başta olmak üzere günlerdir çok sayıda ilçede devam eden yangınların bir kısmı kontrol altına alınmış durumda. Ancak, yangın söndürme çalışmalarının yetersizliği konusundaki tartışmalar devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yangın Söndürme Uçağı Talebi Reddedildi

BELEDİYE YETKİ İSTEMİŞ, BAKANLIK REDDETMİŞ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayında Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yangın söndürme uçağı satın almak için izin talebinde bulundu ancak bu talep reddedildi. Belediyenin uçağı satın almak için girişimde bulunmasına rağmen, kullanma yetkisi olmadığı için izin verilmedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyelerin yangın söndürme uçağı alma ve kullanma yetkisinin olmadığını belirtti. Tugay, “Uçağı almak yetmiyor, bunu kullanmak için de izin gerekiyor. Konuştuk, buna izin verilmeyeceği söylendi. Gerçekçi olan şey, karadan mümkün olduğunca yangına müdahale etmemiz. Her kurumla tam bir uyum içerisinde çalışmaya hazırız” dedi.

Related Posts

İsrail’den Şam’a saldırı: Genelkurmay Başkanlığı hedef alındı

İsrail, Şam ve Dera’ya hava saldırıları düzenledi. Şam’da Genelkurmay Başkanlığının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin hedef alındığı saldırılarda 6 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Trump yönetimi, saldırıların durdurulmasını istedi. Bu arada Suriye İçişleri Bakanlığı yetkilileri “Süveyda’da ateşkes sağlandığını” duyurdu ancak Dürziler anlaşma iddiasını reddetti.

Görevden alınan CHP’li Başkan Sarıgül: Kayyum politikasıyla huzur gelmez

CHP lideri, belediyelere yönelik operasyonlara karşı başlattığı mitingler kapsamında Malatya’da vatandaşlarla buluştu. Ovacık’ın görevden alınan başkanı Mustafa Sarıgül barış ve demokrasi çağrısı yaptı. Sarıgül, “Kayyum politikasıyla huzur gelmez” dedi.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.