Başörtüsü Açıklaması Üzerine Öğrencilerden Tepki ve Destek

ADÜ Öğrencilerinden Başörtüsü Açıklamasına Destek

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) görev yapan Doç. Dr. Mehmet Aydıner’in başörtüsüne ilişkin söylemleri, öğrencilerin tepkisine neden oldu. 28 Şubat mağduru emekli öğretmen Mefaret Kılınç, yaptığı basın açıklamasında, “28 Şubat dönemini tekrar yaşamak istemiyorum” dedi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde görevli Doç. Dr. Mehmet Aydıner’in, akademik personel alımı mülakatında başörtülü adaylara yönelik sözleri tepkilere yol açtı. Farklı öğrenci toplulukları bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına katılan emekli öğretmen Mefaret Kılınç, 28 Şubat mağduru olduğunu ve gençlere destek olmak için orada olduğunu belirtti. Başörtülü olduğu için öğretmenlikten men edildiğini ve bu süreci unutamadığını dile getirdi.

Hatice Betül Gençer adlı psikoloji öğrencisi, ayrıştırılmak istemediklerini, başörtülü oldukları için dışlanmak istemediklerini vurgulayarak, herkesin eğitim hakkına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğrenci toplulukları adına konuşan Emine Sena Gürdal, üniversitelerin bilimin ve adaletin yeşermesi gerektiğini belirterek, ayrımcı söylemleri kınadıklarını dile getirdi.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Güneş, başörtüsünün siyasi bir araç olmadığını, İslam’ın emri olduğunu vurgulayarak, başörtülü insanların herhangi bir ideoloji değişikliğinde korku yaşamamaları gerektiğini ifade etti.

ADÜ Rektörlüğü’nce Doç. Dr. Mehmet Aydıner hakkında idari soruşturma açıldığı ve görevinden 3 ay süreyle uzaklaştırıldığı öğrenildi. Öğrenciler ise ’28 Şubat zihniyetine hayır’ yazılı pankartlarla tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Tesla envanter ne zaman güncellenecek? Tesla’nın yeni envanter tarihleri ve saatleri belli oldu

Tesla envanter tarihleri güncellendi. Tesla Model Y’nin yeni versiyonu için satışlar önümüzdeki aylarda da devam edecek. Geçtiğimiz ay yüzde 10’luk ÖTV dilimi ile envanterini sunan Tesla, yeni envanter listeleme tarihlerini açıkladı. Yeni envanter döneminde hem kısa menzilli hem de uzun menzilli versiyonlar satışa çıkacak. İşte, Tesla envanter tarihleri ve saatleri hakkında detaylı bilgiler

MSÜ MÜLAKAT TARİHLERİ 2025 || MSÜ sözlü sınavları ne zaman, hangi tarihte yapılacak? İkinci seçim aşaması takvimi…

MSÜ mülakatları ne zaman 2025 sorusu, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla adaylar tarafından araştırılıyor. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, 24 Haziran 2025 tarihinde erişime açıldı. MSÜ 2025 sözlü sınav takvimi de adaylar tarafından mercek altına alındı. Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılan adaylar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte belirtilen adreste hazır bulunacaklar. Adaylar sınava giriş belgelerinde belirtilen sınav saatine göre içeri alınacak. Sınavda istediği puanı alan ve tercihlerinde istediği sonucu elde eden adaylar şimdi de fiziki yeterlilik sınavlarına odaklandı. Evrak Kontrolü, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi ve Fiziki Yeterlilik Testi süreçleri belirlenen tarih ve saatte gerçekleşecek. Peki MSÜ mülakatları ne zaman yapılacak? İşte MSÜ Harp Okulları ve Astsubay MYO fiziki yeterlilik sınav takvimi 2025!

YKS’DE AYT VE YDT GÜNÜ

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci ve üçüncü oturumu bugün düzenleniyor. İkinci oturum olan ve 1 milyon 721 bin 60 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testi (AYT) saat 10.15’te, 215 bin 448 adayın başvurduğu üçüncü ve son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te başlayacak. AYT’de saat 10.00’dan, YDT ise 15.30’dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak. AYT’ye girenlerin toplam 160 soru için 180 dakikaları, YDT’ye girenlerin ise 80 soru için 120 dakikaları olacak. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde izliyor. YKS’ye ait tüm gelişmeler gün boyu sitemizde olacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nedir, üyeleri kimler? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu?

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İslam dünyasının ortak sesi olarak 1969 yılında kurulan ve 57 üye ülkeyi bir araya getiren uluslararası bir örgüttür. İslam dünyasının haklarını korumak, üye devletler arasında dayanışma ve iş birliğini güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren İİT, Filistin meselesi gibi kritik konularda önemli bir rol üstleniyor. Peki, İslam İşbirliği Teşkilatı nedir? İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ne zaman kuruldu, kimler üye?

Türkçe düşündürdü matematik zorladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin tamamlanmasının ardından eğitim kurumları da bu yılın sorularına ilişkin yorum ve analizlerini yayınlamaya başladı. Analizlerde bu yılki sınavın bilgiyi ezberleyen değil, anlayan ve yorumlayan öğrencileri öne çıkarır nitelikte olduğu vurgulanıyor. Bu yıl da sınavın kaderini matematiğin belirlediğinin altı çizilirken, Türkçede ise düşünsel derinlik isteyen soruların dikkat çektiği belirtildi. Eğitim kurumlarına göre tüm branşlarda müfredata uygun, analiz gücü gerektiren sorular öne çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na yeni atamalar

Milli Eğitim Bakanlığı’nda açık bulunan üç genel müdür yardımcılığı görevine yeni atama yapıldı. Atamalar Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmî Gazete’de yayımlanarak 21 Haziran’da yürürlüğe girdi.