CHP’li gençler TSK’dan ihraç edilen teğmenlere destek verdi: ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demek suç değildir, olamaz

CHP İstanbul Gençlik Kolları, 5 teğmen ve 3 komutanın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihracına tepki gösterdi. CHP’li gençler “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu teğmenlerinin yanındayız! Teğmenlerimiz; resmi tören bittikten sonra ettikleri yeminde, Atatürk’e bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Anayasaya bağlılıklarını ifade etmişlerdir.” dedi.

5 teğmen ve 3 komutanın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihracına ilişkin tepkiler devam ediyor. CHP İstanbul Gençlik Kolları üyesi bir grup genç Şişli’de Atatürk Evi önünde bir açıklama yaparak teğmenlere desteklerini ifade etti. CHP İstanbul Gençlik Kolları İl Sekreteri Büşra Çakır’ın okuduğu açıklama metninde “Bu ihraçlar, iktidarın Cumhuriyetle bir gönül bağının olmadığının en açık göstergesidir. Bizler, bu hukuksuz tasfiyelerin karşısında olduğumuzu ifade etmek için buradayız.” denildi.

“ONURLU TEĞMENLERİN YANINDAYIZ”

Açıklama şöyle devam etti:

“İstanbul’dayız. Milli mücadelenin dönüm noktalarının yaşandığı kadim şehrimizdeyiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atmak üzere yola çıktığı Dolmabahçe’nin kıyısında; milli mücadelenin kahramanlarının yetiştiği Harbiye’nin yamacındayız. Zorlu işgal yıllarında, hayatlarını hiçe sayıp, Anadolu’ya Milli Müdafa ve Kurtuluş hareketine silah ve mühhimat taşıyan, işgalcilerin ‘geldikleri gibi gitmeleri’ için direnen, Kuvva-i Milliye geleneğinin zirveye çıktığı yerdeyiz. Bizler, tarih yazacak olan kırmızı yelekliler olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak, Cumhuriyet’in gençleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu teğmenlerinin yanındayız!

“MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ’ DEMEK SUÇ DEĞİLDİR’

Teğmenlerimiz; resmi tören bittikten sonra ettikleri yeminde, Atatürk’e bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve anayasaya bağlılıklarını ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; orduya sadakatlerini ifade etmişlerdir. Teğmenlerimiz; bu millet için gözlerini kırpmadan ölebilecek kadar bu ülkeyi sevdiklerini ifade etmişlerdir. Bilinsin ki: Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu orduda ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ demek suç değildir, olamaz. Bu milleti, bu ülkeyi sevmek yurtseverliktir. Yurtseverlik suç değildir, olamaz. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e bağlılıklarını ifade eden teğmenlerden bu ülkeye, bu millete zarar gelmez.”

“BAŞARAMAYACAĞINIZI BİLİN”

Aslen cemaatlere ve tarikatlara bağlılıklarını açıklayıp bu ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlerden hesap sorulması gerektiğini vurgulayan gençlerin açıklaması şöyle sona erdi:

“Hesap soracaksanız alın teriyle çalışıp, haram lokma yemeden evine ekmek götüren kasiyerleri, emekçileri küçümsemek pahasına; Kahraman askerlerimize ‘artık kasiyerlik yaparlar’ diye alay ettiğini zanneden zavallılardan, kibir abidelerinden hesap sorun! Niyetiniz Cumhuriyetle hesaplaşmaksa başaramayacağınızı bilin. Asla unutmayın: Mustafa Kemal Atatürk bu topraklarda hiç kaybetmedi, kaybetmez!”

POLİS ÖNLEM ALDI

“Türkiye laiktir laik kalacak” sloganının atıldığı açıklama sırasında polisin de çevrede önlem aldığı görüldü.

Related Posts

İsrail’den Şam’a saldırı: Genelkurmay Başkanlığı hedef alındı

İsrail, Şam ve Dera’ya hava saldırıları düzenledi. Şam’da Genelkurmay Başkanlığının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin hedef alındığı saldırılarda 6 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Trump yönetimi, saldırıların durdurulmasını istedi. Bu arada Suriye İçişleri Bakanlığı yetkilileri “Süveyda’da ateşkes sağlandığını” duyurdu ancak Dürziler anlaşma iddiasını reddetti.

Görevden alınan CHP’li Başkan Sarıgül: Kayyum politikasıyla huzur gelmez

CHP lideri, belediyelere yönelik operasyonlara karşı başlattığı mitingler kapsamında Malatya’da vatandaşlarla buluştu. Ovacık’ın görevden alınan başkanı Mustafa Sarıgül barış ve demokrasi çağrısı yaptı. Sarıgül, “Kayyum politikasıyla huzur gelmez” dedi.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.