Davutoğlu: Cumhurbaşkanlığı için diploma savaşlarının yapılıyor olması en büyük rezalettir

Ekrem İmamoğlu Gözaltında: Davutoğlu’dan Tepki Geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) terör ve örgütlü suçlarla ilgili yapılan 2 ayrı soruşturma kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında olmasıyla birlikte Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da tepkisini dile getirdi.

“En Büyük Ayıp Türkiye İçin”

Meclis’te Yeni Yol grup toplantısında konuşan Davutoğlu, “Dün diploma meselesi gündeme geldi. Bu utanç verici bir durum, bir akademisyen olarak utanç duyuyorum. İstanbul Üniversitesi, kökeni Fatih Medreselerine dayanan dünyanın en eski kurumlarından biridir. 31 yıl önce verilen bir diplomayı iptal ediyorlar. Eğer diploma ile ilgili bir sorun varsa, ilk sorumlu üniversitedir. Üniversite personelinden hesap sorulmalıdır. Kurumlara olan güven sarsılmış durumda. Cumhurbaşkanının diploması tartışma konusu oluyor, Marmara Üniversitesi güven kaybediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının diploması sorgulanıyor, İstanbul Üniversitesi güven sarsıyor. Bilimde bir çürüme olursa, her şey çürür. Bir siyasetçi olarak utanç duyuyorum; çünkü siyaset hiç bu kadar çirkinleşmemişti. Bir devlet adamı olarak utanç duyuyorum; çünkü devlet kurumlarına bu kadar güvensizlik yaşanmamıştı. Devletin en yüksek makamı olan Cumhurbaşkanlığı için diploma savaşlarının yapılması, Türkiye için en büyük ayıp, en büyük utanç, skandaldır. O makama layık insanlar, yeteneklerini kanıtlamalı, liyakatlerini, vizyonlarını, hedeflerini, stratejilerini açıklamalıdır. Başkalarının diplomalarını sorgulamamalıdır. Tam da diplomalar konuşulurken, haber geldi ve tutuklamalar başladı.”

Related Posts

Sultanhisar’da Hayvan Bakımevi Projesinde Sona Yaklaşılıyor

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yapımına başlanan hayvan bakımevi ve barınak projesinde sona gelindi. Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, yasal zorunluluk bulunmamasına rağmen sosyal sorumluluk anlayışıyla projeyi en kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini duyurdu.

Uzunköprü’de Su Yönetimi Toplantısı

Edirne Valisi Yunus Sezer başkanlığında su kaynakları değerlendirme toplantısı yapıldı.

Megakentte” Huzur İstanbul” uygulaması: Yüzlerce kişi gözaltında

İstanbul’da “Huzur İstanbul” uygulamasında düzenlendi. Farklı suçlardan aranan şüphelilerinde bulunduğu 862 kişi gözaltına alındı.

Erzurum’da sel yolu kapattı

Erzurum-Narman yolu etkili olan yağış sonrası sel oluştu.

AKP kampında bir de alkış krizi patlak verdi

Odatv, AKP Kızılcahamam kampında daha önce patlak veren krizleri duyurmuştu. Son edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşurken Grup Başkanvekili Akbaşoğlu’nun sık sık ayağa kalkarak alkışlaması, “mecburiyet havası” oluşturduğu gerekçesiyle milletvekillerinden tepki gördü.

CHP’li Salıcı: Murat Çalık’la görüştüm, 21 kilo vermiş

İki kez kanser atlatan ve hastalığının nüksetme tehlikesiyle burun buruna olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık için Adli Tıp Kurumu tetkiklerin yeniden yapılmasını istedi.