FBI: Kennedy suikastına ilişkin 2400 yeni kayıt keşfedildi

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski başkan John F. Kennedy suikastıyla ilgili binlerce belgenin yayınlanmasını öngören kararnamesinin ardından Federal Soruşturma Bürosu (FBI) suikasta ilişkin 2 bin 400 yeni kayıt keşfettiklerini duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, kayıtların, gizliliklerinin kaldırılması için transfer edildiği ifade edilirken, kayıtlarda hangi bilgilerin yer aldığı konusunda bilgi verilmedi.

ABD’nin Axios haber sitesi, dün edindiği bilgilere dayandırdığı haberinde, FBI’ın Kennedy suikastıyla bağlantılı belgeleri incelemek ve açıklamakla görevli kurula hiçbir zaman sunulmadığı tespit edilen yaklaşık 2 bin 400 kaydı keşfettiğini öne sürmüştü. Haberde, bu kayıtların, FBI’ın yürüttüğü inceleme kapsamında ortaya çıkardığı 14 bin sayfalık dokümanın içinde yer aldığı belirtilmişti. Kennedy suikastına ilişkin en büyük çevrimiçi arşive sahip Mary Ferrell Vakfı’nın Başkan Yardımcısı Jefferson Morley, söz konusu iddialar hakkında, “Bu oldukça büyük bir gelişme. FBI’ın bu konuyu ciddiye aldığını gösteriyor” ifadesini kullanmıştı. FBI, dün bir açıklama yaparak, 2 bin 400 yeni kaydın keşfedildiğini duyurdu.

3 BİN BELGENİN YAYINLANMADIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

The Guardian gazetesinin haberine göre, FBI, 11 Şubat Salı günü bir açıklama yaparak, eski başkan Kennedy’nin suikastına ilişkin 2 bin 400 yeni kaydın keşfedildiğini teyit etti, söz konusu kayıtları Ulusal Arşiv ve Kayıtlar İdaresi’ne transfer etmek, böylelikle belgelerin gizliliğinin kaldırılması sürecine dahil etmek için çalıştıklarını belirtti.

1990’lı yıllarda ABD federal hükümeti 22 Kasım 1963’teki Kennedy suikastına ilişkin tüm belgelerin Ulusal Arşivler’deki tek bir koleksiyonda toplanması talimatını vermişti. Şu ana kadar konuyla ilgili 5 milyonun üzerinde kayıt halka açılırken, araştırmacılar 3 bin belgenin henüz kısmen ya da tamamen yayınlanmadığını tahmin ediyor. FBI’ın açıklamasında, keşfedilen 2 bin 400 yeni kayıtta hangi bilgilerin yer aldığı hakkında bilgi paylaşılmadı.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Donald Trump, 23 Ocak’ta, eski başkan John F. Kennedy suikastına ilişkin gizli dosyaların kamuoyuna açıklanmasını öngören kararnameye imza atmıştı. Söz konusu kararname, Kennedy’nin yanı sıra kardeşi Robert F. Kennedy ve Martin Luther King suikastlarıyla ilgili tüm belgelerin de kamuoyuna açıklanmasını öngörüyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

İsrail’den Şam’a saldırı: Genelkurmay Başkanlığı hedef alındı

İsrail, Şam ve Dera’ya hava saldırıları düzenledi. Şam’da Genelkurmay Başkanlığının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin hedef alındığı saldırılarda 6 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Trump yönetimi, saldırıların durdurulmasını istedi. Bu arada Suriye İçişleri Bakanlığı yetkilileri “Süveyda’da ateşkes sağlandığını” duyurdu ancak Dürziler anlaşma iddiasını reddetti.

Görevden alınan CHP’li Başkan Sarıgül: Kayyum politikasıyla huzur gelmez

CHP lideri, belediyelere yönelik operasyonlara karşı başlattığı mitingler kapsamında Malatya’da vatandaşlarla buluştu. Ovacık’ın görevden alınan başkanı Mustafa Sarıgül barış ve demokrasi çağrısı yaptı. Sarıgül, “Kayyum politikasıyla huzur gelmez” dedi.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.