Google Haritalar’daki büyük değişiklik : Yardımcı bir elle gezinmek daha kolay

Kullanıcıların en büyük sorunlarından birine son veren güncellemeyle Google Haritalar’da gezinmek artık daha kolay.

Google Haritalar, aslında insanların arabalarıyla yaşamasını daha da kolaylaştırmak amacıyla sürekli olarak güncellemelerden geçiyor . Yeni büyük Haritalar güncellemesinin Android Auto 13.6 sürümüyle birlikte geldiği ve sürücülere kavşaklarda daha iyi rehberlik sağladığı belirtiliyor.

Birçok sürücünün gözlemlediği gibi, kavşaklarda gezinmek bir kabusa dönüşebilir . Bunun nedeni, uygulama ayrıntılı sesli talimatlar sunmasına rağmen, tam olarak nereye döneceğinizi anlamanın çoğu zaman zor olmasıdır.

Bu nedenle, birçok durumda ilerideki yolu daha iyi görebilmek için haritada manuel olarak yakınlaştırma yapmak zorunda kalıyorlar ; bu da sürüş sırasında hem sakıncalı hem de potansiyel olarak tehlikeli.

SORUNA ÇÖZÜM OLARAK GOOGLE HARİTALAR’A GETİRİLEN GÜNCELLEMEYLE ŞU ÇÖZÜM SUNULUYOR:

Çıkışların ve yön oklarının bulunduğu kutucuğa basit bir dokunuşla kullanıcı, yaklaşmakta olan kavşakları ve rotayı önceden daha detaylı görebiliyor.

Ayrıca, ekranda parmağınızı basitçe kaydırarak navigasyon talimatlarını inceleyebilir ve bir sonraki eylemlerinize daha iyi hazırlanabilirsiniz.

Teknoloji sorunlarıyla ilgilenen web sitelerinin de belirttiği gibi, bu güncelleme, gezinmeyi daha sezgisel ve güvenli hale getirerek, direksiyon başındayken manuel müdahalelere olan ihtiyacı azaltıyor.

13.6 versiyonunun başka değişiklikler de getirdiği, bunlardan birinin de kullanıcı ara yüzüyle ilgili olduğu belirtiliyor . Sistem artık haritayı otomatik olarak ekranın ortasına konumlandırarak aracın konumunun görünürlüğünü en iyi hale getiriyor.

Ancak birçok kişi bu değişikliği onaylamadı ve yol tarifi menüsünün ekranın önemli bir bölümünü kaplayarak tüm rotanın görünürlüğünü azalttığını belirtti.

Related Posts

Polis bu kez engel oldu: Rum faşistler KKTC bayrağı yakamadı

Her sene KKTC bayrağı yakan gençlere Rum polisi bu kez engel oldu. Rum faşistleri, “Hükümet yasa dışı bayrağın yakılmasına engel oldu. Amaçları yasa dışılığı meşrulaştırmak” diyerek GKRY Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’e tepki gösterdi.

Fon vaadiyle 6,5 milyonluk vurgun: Tehdit edip dövdüler, eşinden bile para istediler

Bursa’da yurt dışından fon ve kredi sağlama vaadiyle dolandırılan bir iş insanı 6,5 milyon lirasından oldu. Olayla ilgili yakalanan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Süveyda’da kanlı çatışmalar bitti

Suriye’nin güneyindeki Süveyda ve çevresinde silahlı Dürzi gruplar ile Bedevi aşiretler arasındaki kanlı çatışmalar dün bitti. Suriye Sağlık Bakanlığı çatışmalarda 260 kişinin öldüğünü, 1.698 kişinin yaralandığını açıkladı. Güvenlik güçleri kent ve çevresine konuşlanmaya başladı. Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara da, küçük bir grubun yol açtığı çatışmalardan Dürzilerin sorumlu tutulamayacağını söyledi.

ABD ve İsrail’in ‘ölüm vakfı’

ABD-İsrail güdümlü “Gazze İnsani Yardım Vakfı”nın dağıttığı yardımları almaya gelen Filistinliler her zamanki gibi İsrail’in saldırısına uğradı. Refah’ta yardım bekleyen 32 kişi, Netzarim Kavşağı’nda ise yardım bekleyen 4 kişi hayatını kaybetti. İsrail’in dün katlettiği Filistinlilerin sayısı ise 64 oldu.

Fethiye’de Motoryatta Rahatsızlanan Kişi Tahliye Edildi

Fethiye açıklarındaki motoryatta rahatsızlanan kişi, sahil güvenlik ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Şanlıurfa’da Çatışma: 8 Yaralı

Husumetli gruplar arasında çıkan kavgada 8 kişi yaralandı, olayla ilgili inceleme başlatıldı.