Gürültü şikayeti üzerine komşunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 243. Sokak’ta 23 yaşındaki Musa B., uyuşturucu etkisi altındayken telefonda babası ile tartışma yaşadı.

Bunun üzerine babasının evini tüfekle basan Musa B., çıkan tartışmanın büyümesi üzerine etrafa rastgele silahla ateş açmaya başladı. Bu esnada Musa B., gürültü üzerine dışarı çıkan komşuları Seyfettin Horuz (61) ile Doğan A. (27)’yı tüfekle ateş ederek yaraladı.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılardan Seyfettin Horuz hayatını kaybetti.

TUTUKLANDI

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu etkisinde olduğu öğrenilen Musa B.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI TALEBİ

Musa B. hakkında Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde “Kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından dava açıldı. Devam eden davada Cumhuriyet savcısı sanık hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Tanıkların dinlendiği duruşmada, Cumhuriyet savcısı sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanığın, Doğan A.’yı da kasten öldürmeye teşebbüs ettiğinden 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

“KORKUP ATEŞ ETTİM”

Duruşmada kendisini savunan Musa B. de olaydan bir gün önce annesinden telefonu aldığını belirterek, “Telefonda anneme emanetmiş. Bu sırada babam aradı beni, tartıştık, telefonu istedi benden. Bende eve gittim tüfekle. Benim yüzüme kapıyı kapattılar. Bende kızıp bir el atış ettim ve çıktım apartmandan.” dedi.

Akşam saatlerinde tekrar eve geldiğini, bu sırada komşuları Seyfettin Horuz’un kapıya çıktığını ve “Sen yettin artık” diyerek kendisine küfür ettiğini dile getiren Musa B., “Bende sizi ilgilendiren bir durum yok dedim ve eve girmelerini söyledim. İçeriye girdikten sonra tekrar kapıya çıkıp bana ateş etti. Bende korkup ateş ettim. Polis geldi, bende teslim oldum. Bu olay olduğu için çok pişmanım. Tahliyemi istiyorum.” dedi.

Seyfettin Horuz’un eşi A.H. ile kızı S.H. ve oğlu A.S.H. ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve mütalaa doğrultusunda en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, Musa B.’nin tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Related Posts

ABD’den Çin’e gözdağı: Gümrük misillemesine devam ederseniz bu sizin için iyi olmaz

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Trump’ın gümrük vergisini son olarak yüzde 145’e çıkardığı Çin’i açık açık tehdit etti. Leavitt, “Çin misillemeye devam ederse, bu Çin için iyi olmaz” ifadelerini kullandı.

Ermenistan sınırında kaybolan genç aranıyor

Türkiye-Ermenistan sınırında, sınırı geçmeye çalışan 4 arkadaştan İsmail Adir (28) akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Gencin bulunması için çalışma başlatıldı.

Meteoroloji’den 12 ile kar yağışı uyarısı!

Meteoroloji, 13 Nisan 2025 hava durumu raporunu yayımladı. 4 il için sarı kodla uyarı yapılırken; 12 il için de kar yağışı ve karla karışık yağmur uyarısı yapıldı.

10 bin dolarlık şampiyon köpeği çaldı! Türkiye’de sadece 30 tane var

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde 30 Mart’ta kimliği belirsiz kişi, bir iş yerinin önünde bulunan kulübenin kilidini kırdı. Şahıs, Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) sertifikalı ve 10 bin avro değerindeki “Anapolis” isimli İngiliz Bull …

Marmara Üniversitesi’nde dayanışmaya engel: ‘Tutsaklarla dayanışmak yasak’

Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü’ndeki gençler, çarşamba günü dayanışma ve boykot için etkinlik alanına bir çayhane kurdu.

Son dakika | Özgür Özel Halk TV’de! Saraçhane’den sonra ilk canlı yayın

CHP Lideri Özgür Özel, Halk TV’de! 6 Nisan tarihli kayyum riskine karşın yapılan Olağanüstü Kurultay’da rekor oyla yeniden CHP’nin genel başkanı olarak seçilen ve takımının tamamının listeye girdiği Özel, kurultayın ardından ilk kez canlı yayına …