İran, Trump’ın Müzakere Çağrısını Reddetti

İran Cumhurbaşkanı Trump’ın Müzakere Çağrısını Reddetti

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a yönelik tehditkar tutumuna karşı çıkarak, müzakere çağrısını reddetti. Başkent Tahran’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Pezeşkiyan, Trump’ın “maksimum baskı” politikasına değinirken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile Beyaz Saray’da yaşanan olayları da eleştirdi.

Pezeşkiyan, Washington yönetiminin müzakere bahanesiyle İran’a baskı uyguladığını vurgulayarak, “Bizimle müzakere etmek istemiyor, aksine boyun eğmemizi istiyor” dedi. İran Cumhurbaşkanı, ülkesinin amacının savaş ya da düşmanlık olmadığını belirterek, müzakerelerin karşılıklı saygı ve çıkarlar temelinde olması gerektiğini savundu.

ABD Başkanı Trump’ın İran’la müzakere etme isteğine de değinen Pezeşkiyan, “Eğer gerçekten müzakere etmek istiyorsan neden dürüst davranmıyor ve insanların ekmek ve su yolunu kapatıyorsun? Seninle müzakere etmeyeceğim. Ne yapıyorsan yap” ifadelerini kullandı. İran’ın dünyayla ilişki kurması gerektiğini belirten Pezeşkiyan, tehdit ve zorbalık diliyle müzakere yapamayacaklarını vurguladı.

Öte yandan, ABD Başkanı Trump’ın İran’a gönderdiği mektupla ilgili de konuşan Pezeşkiyan, İran’ın nükleer anlaşmayı müzakere etmek istediğini ancak tehditlerle karşılaşmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Trump’ın açıklamalarının ardından İran’ın BM Daimi Temsilciliği, söz konusu mektubun aldıkları yalanlayarak, müzakere çağrısına karşı olduklarını belirtti. – TAHRAN

Related Posts

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.