Los Angeles’ı kül eden yangınlarda ‘Trump’a yönelik komplo’ iddiası: Kasıtlı mı çıkartıldı?







Los Angeles Orman Yangınları ve Trump’a Yönelik Komplo İddiası


Los Angeles, California’da çıkan büyük orman yangınları şehri derinden etkiledi. ABDPost muhabiri Emre Özcan’ın haberine göre, Pacific Palisades, Eaton, Hurst ve Woodley bölgelerinde yoğunlaşan yangınlar sonucunda 130 binden fazla kişi tahliye edilirken, yüzlerce yapı yıkıldı ve binlercesi ağır hasar gördü.

Rüzgarların da etkisiyle hızla büyüyen yangınlar, siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı kesimler, yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı ve Trump’a yönelik bir komplo olduğu iddiasında bulundu.

Yangınla mücadelede yaşanan eksiklikler ve Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ın Gana’ya resmi ziyareti gibi olaylar, bu teorilerin güçlenmesine sebep oldu. Siyaset yorumcuları, felaketin iç siyasetteki kaosu artırmaya ve Trump’ın geri dönüşünü engellemeye yönelik bir girişim olabileceğini savundu.

Aynı zamanda California’daki ekonomik kriz, Los Angeles’ı dünyanın en pahalı şehirlerinden biri haline getirirken, halkı zor durumda bıraktı. Yüksek ev kiraları ve vergilerle mücadele eden şehirde, petrol kuyularının zenginliğine rağmen benzin fiyatlarının yüksek olması göçü artırdı. Bazı bölgelerde ise toplumsal huzursuzluklar ve olaylar baş gösterdi.


Related Posts

Görevden alınan CHP’li Başkan Sarıgül: Kayyum politikasıyla huzur gelmez

CHP lideri, belediyelere yönelik operasyonlara karşı başlattığı mitingler kapsamında Malatya’da vatandaşlarla buluştu. Ovacık’ın görevden alınan başkanı Mustafa Sarıgül barış ve demokrasi çağrısı yaptı. Sarıgül, “Kayyum politikasıyla huzur gelmez” dedi.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.