Los Angeles’ı kül eden yangınlarda ‘Trump’a yönelik komplo’ iddiası: Kasıtlı mı çıkartıldı?







Los Angeles Orman Yangınları ve Trump’a Yönelik Komplo İddiası


Los Angeles, California’da çıkan büyük orman yangınları şehri derinden etkiledi. ABDPost muhabiri Emre Özcan’ın haberine göre, Pacific Palisades, Eaton, Hurst ve Woodley bölgelerinde yoğunlaşan yangınlar sonucunda 130 binden fazla kişi tahliye edilirken, yüzlerce yapı yıkıldı ve binlercesi ağır hasar gördü.

Rüzgarların da etkisiyle hızla büyüyen yangınlar, siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı kesimler, yangının kasıtlı olarak çıkarıldığı ve Trump’a yönelik bir komplo olduğu iddiasında bulundu.

Yangınla mücadelede yaşanan eksiklikler ve Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’ın Gana’ya resmi ziyareti gibi olaylar, bu teorilerin güçlenmesine sebep oldu. Siyaset yorumcuları, felaketin iç siyasetteki kaosu artırmaya ve Trump’ın geri dönüşünü engellemeye yönelik bir girişim olabileceğini savundu.

Aynı zamanda California’daki ekonomik kriz, Los Angeles’ı dünyanın en pahalı şehirlerinden biri haline getirirken, halkı zor durumda bıraktı. Yüksek ev kiraları ve vergilerle mücadele eden şehirde, petrol kuyularının zenginliğine rağmen benzin fiyatlarının yüksek olması göçü artırdı. Bazı bölgelerde ise toplumsal huzursuzluklar ve olaylar baş gösterdi.


Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’la telefon görüşmesinde, İsrail ile İran arasındaki çatışma, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

İran ve ABD görüşmeleri iptal edildi

Haftasonu yapılması planlanan ABD ve İran arasındaki nükleer müzakereler iptal edildi. Gelişme Umman Dışişleri Bakanı tarafından açıklandı

İran’dan nükleer müzakere açıklaması: Kafaları karıştırdı

İran’ın nükleer bomba yapmaya hazırlandığını öne süren İsrail, önceki gece ülkedeki nükleer tesislere ve çok sayıda şehre saldırı düzenledi. İsrail’in saldırılarına balistik füze ve İHA’larla karşılık gelince iki ülke arasındaki çatışmalar şiddetini …

Yunanistan’a gittiği söylenmişti: Netanyahu İran saldırısı sırasında sığınağa kaçmış

İran’a düzenlenen saldırılar sırasında Yunanistan’a kaçtığı iddia edilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ülkesinde olduğu iddia edildi. İsrail devlet televizyonu KAN, İran’ın misilleme saldırısı sırasında Netanyahu’nun bakanlarla sığınakta toplantını açıkladı.

Trump’tan çarpıcı ‘İran’ çıkışı: İsrail’in saldırısı anlaşma yapmama yardımcı olabilir

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in saldırısının “İran’la anlaşma yapmasına” yardımcı olabileceğini açıkladı.

AKP, Manisa’da Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermeyecek

AKP, Manisa’da Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermeyecek