Netanyahu ağzındaki baklayı çıkardı! Trump ateşkes olacağını duyurmuştu

İsrail’de bulunan Kanal 13 televizyonunun haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi sınırındaki Askalan kentinde bulunan Eylat-Aşkelon Boru Hattı Şirketi genel merkezinde yaptığı açıklamada “Silah taşıyan herkesi ortadan kaldırmalıyız. Hepsini. Hamas’ın karşısına kim çıkacak? Hamas, güçlü İsrail ordusunu durdurabilecek mi?” şeklinde konuştu.

Netanyahu, esirlerin serbest bırakılmasının Hamas’ın Gazze’deki varlığının sonlandırılmasının aynı anda gerçekleştirilemeyeceği savunularını “anlamsız” olarak nitelendirdi.

Netanyahu’nun oğlu, tehdit iddiasıyla ülkeyi terk etti

Netanyahu, “Artık Hamas olmayacak, bundan emin olun. Geri adım atmayacağız. Herkesi serbest bırakacağız.” dedi.

TRUMP, İSRAİL’İN GAZZE’DE GEÇİCİ ATEŞKES KOŞULLARINI KABUL ETTİ

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze Şeridi’nde 60 günlük geçici ateşkes sağlanması için gereken şartları kabul ettiğini duyurmuştu.

ABD’li yetkililerin İsrailli yetkililerle yaptığı “uzun ve verimli” görüşmenin ardından Trump, “İsrail, 60 günlük ateşkesin sağlanması için gereken koşulları kabul etti. Bu süre zarfında barış sağlanması için tüm taraflarla birlikte çalışacağız.” açıklamasında bulunmuştu.

Hamas ise, İsrail ile ateşkes için arabulucular aracılığıyla gelen teklifi değerlendirdiğini belirtmişti.

NETANYAHU, İRAN İLE GAZZE’Yİ KONUŞMAK İÇİN ABD’YE GİDECEK

Başbakan Netanyahu, dünkü kabine toplantısında yaptığı konuşmada, önümüzdeki hafta ABD Başkanı Trump ile görüşmek üzere ABD’ye gideceğini doğrulamıştı.

Trump ise önceki açıklamasında, Netanyahu ile Washington’da buluşacaklarını ve Gazze ile İran konularını ele alacaklarını belirtmişti.

Related Posts

İsrail’den Şam’a saldırı: Genelkurmay Başkanlığı hedef alındı

İsrail, Şam ve Dera’ya hava saldırıları düzenledi. Şam’da Genelkurmay Başkanlığının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin hedef alındığı saldırılarda 6 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Trump yönetimi, saldırıların durdurulmasını istedi. Bu arada Suriye İçişleri Bakanlığı yetkilileri “Süveyda’da ateşkes sağlandığını” duyurdu ancak Dürziler anlaşma iddiasını reddetti.

Görevden alınan CHP’li Başkan Sarıgül: Kayyum politikasıyla huzur gelmez

CHP lideri, belediyelere yönelik operasyonlara karşı başlattığı mitingler kapsamında Malatya’da vatandaşlarla buluştu. Ovacık’ın görevden alınan başkanı Mustafa Sarıgül barış ve demokrasi çağrısı yaptı. Sarıgül, “Kayyum politikasıyla huzur gelmez” dedi.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.