Şara: Türkiye, Suriye, ABD ve SDG uzlaşmaya vardı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara, önceki gün İdlib’de akademisyenler, kanaat önderleri ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya geldi. Ülkede yaşanan sorunlar ve yeni dönemin yol haritası hakkında konuştu. Rudaw’ın haberine göre ana omurgasını PKK-YPG’nin oluşturduğu SDG ile geçen mart ayında yapılan ‘merkezi yönetime entegrasyon’ anlaşmasının hayata geçmemesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Şara, SDG ile 10 yıldır ilk kez bir ‘uzlaşı’ sağlandığını söyledi. 
Şara, ‘uzalaşı’ya Türkiye’nin de dahil olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Suriye, DSG (SDG) ve Türkiye’nin de ilgili olduğu ve Amerikalıların da bulunduğu bir anlaşma taslağı üzerinde mutabık kalındı. Bu dört taraf bir şey üzerinde anlaşırlarsa, o gerçekleşir. DSG ile aramızda tarihi bir anlaşma var ve uygulama mekanizmasını tartışıyoruz.”

‘BU HAYALPERESTLİK’

SDG’nin sahada ve masada söylediklerinin ters düştüğünü belirten Şara, “Suriye, herkesin hakları anayasada korunmak kaydıyla bir karış topraktan vazgeçmeyecektir” dedi. Şara, Suriye’de bölünme talep edenlerin “siyasi cehalet” içinde ve “hayalperest” olduğunu söyledi.

‘Bölünmeyi halk da istemiyor’

Şara ile SDG elebaşı Mazlum Abdi arasında geçen 10 Mart’ta imzalanan ‘entegrasyon’ anlaşması hayata geçmedi. SDG tarafından ‘özerklik’ açıklamaları yapıldı. Şara, buna “Bölünme yönünde bir görüşün olduğu bazı bölgelerde halkı bölünmeye karşıdır” dedi. Bazı grupların İsrail gibi bölgesel güçlerden destek alarak güçlenme çabalarını da eleştiren Şara, devletin yeniden inşası sürecinde herkesten sabır istedi.

Related Posts

Bursa’da Kuzen Cinayeti: 75 Yaşındaki Adam Öldürüldü

Bursa Orhangazi’de kuzeni tarafından tüfekle vurulan 75 yaşındaki Seyfi Baylar toprağa verildi.

Sinop’ta otomobil dereye devrildi: Üç yaralı

Sinop’ta bir otomobil dereye devrildi. Kazada üç kişi yaralandı.

Bolivya’da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı; merkez sağ aday ve muhalif iş insanı burun buruna!

Bolivya’da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı; merkez sağ aday ve muhalif iş insanı burun buruna!

Keçiörengücü, Wellington Nascimento ile Anlaştı

Emre Gökdemir İnşaat Ankara Keçiörengücü, Brezilyalı stoper Wellington Nascimento ile sözleşme imzaladı.

Ali Babacan’dan ‘sürece’ destek: Türkiye’de terör ve şiddetin sona ermesi tarihi konu

Ali Babacan’dan ‘sürece’ destek: Türkiye’de terör ve şiddetin sona ermesi tarihi konu

İşkence görmüşler: 6 Filistinli serbest bırakıldı

Hastane kaynakları, İsrail’in alıkoyduğu Filistinlilerin, son derece bitkin ve zayıf halde olduğunu açıkladı.