Sağlık Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Tanju Özcan: Camilerin yangın güvenlik raporu yok

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde camilerin yangın güvenlik raporunun olmadığını belirterek, "Milyonlarca insanımız her akşam camilere gidecek ve camilerin hiçbirinin yangın güvenlik raporu olmadığını ilan etmek istiyorum" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan: “Ramazan Ayı Öncesi Camilerin Yangın Güvenlik Raporu Eksik”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde camilerin yangın güvenlik raporu eksikliği nedeniyle risk taşıdığını belirtti. Özcan, önemli açıklamalarda bulunarak camilerin güvenliği konusunda dikkat çekti.

Özcan, Ramazan ayının 3 gün sonra başlayacağını hatırlatarak, bu süreçte camilerin yoğun olarak kullanılacağını ve güvenliğin önemli olduğunu vurguladı. Bolu’da geçmişte yaşanan yangın faciasını hatırlatan Özcan, henüz olayla ilgili detaylı bir raporun açıklanmadığını ve camilerin bu konuda hassas olması gerektiğini ifade etti.

Yaklaşık 100 bin cami bulunduğuna dikkat çeken Özcan, bu camilerin birçoğunun yangın güvenlik raporu olmadığını belirtti. İbadethanelerin, özellikle camilerin güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyleyen Özcan, bu konunun Türkiye’nin gündemine taşınmasını istedi.

Köy camilerindeki ahşap yapıların ve sobaların yangın riskini artırdığını belirten Başkan Özcan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerin camilerin güvenliği konusunda denetim yapmamasının ciddi bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Camilerin yangın güvenliği eksikliklerinin en kısa sürede giderilmesi gerektiğini vurgulayan Özcan, konunun önemine dikkat çekti.