Trump’In canı sıkılacak: Hint basınına göre Modi, Rusya’dan petrol almaya devam ediyor

Hindistan, ABD Başkanı Trump’ın Şikayetlerine Rağmen Rusya’dan Petrol Alımını Sürdürüyor

Hint haber kanalı Economic Times’ın aktardığına göre, Hindistan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya’dan petrol alımına yönelik şikayetlerine rağmen bu politikayı sürdürmeye devam ediyor.

Economic Times’ın hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Hindistan, uluslararası kurallara tamamen bağlı kalarak enerji güvenliğine büyük önem veriyor ve bu konuda kararlı bir yaklaşım sergiliyor.

ABD Başkanı Donald Trump, son günlerde Hindistan’ın Rus petrol alımını durdurabileceğini dile getirerek bu adımın “iyi bir hamle” olacağını belirtmişti.

‘Kısa Süreli’ Kesintiler Yaşanmış

Economic Times’ın haberine göre, Hindistan, enerji politikasını ulusal çıkarlar doğrultusunda şekillendirme hakkını korurken, bazı devlet rafinerileri, ABD Başkanı Trump’ın vergi tehdidi ve fiyat avantajının azalması nedeniyle Rusya’dan petrol alımını kısa süreliğine durdurmuştu.

Reuters’ın 31 Temmuz tarihli raporuna göre, Hindistan’ın bu kararları geçici ve doğrudan bir yaptırım içermediği, yalnızca G7 ve AB’nin fiyat sınırlaması getirdiği belirtilmişti.

Hindistan, fiyat tavanına uyarak küresel piyasalarda likiditeyi ve fiyat istikrarını koruma konusunda sorumlu bir aktör olarak hareket ettiğini vurguluyor.

Related Posts

Trabzon’da denize giren kadın boğuldu

Trabzon’da serinlemek için denize giren Afganistan uyruklu kadın, boğularak yaşamın yitirdi.

Kırım’da patlamalar: Kerç Köprüsü kapatıldı

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta yeni saldırılar bildirildi.

Kütahya’da lokalde faciaya ramak kala: 1 yaralı

Kütahya’da kadın lokalinin asma tavanı çökmesi sonucu 1 kişi yaralandı.

Osimhen, ilk antrenmanına çıktı

Galatasaray yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, 4 yıllık sözleşmeye imza atan Victor Osimhen de sarı-kırmızılı formayla ilk antrenmanına çıktı.

Ordu’daki Ünye Kalesi’ne ziyaretçi akını

Dünyada raylı sistemle dehlizine inilebilen tek kale olma özelliğine sahip Ünye Kalesi, ziyaretçi akınına uğruyor.

Cumhurbaşkanı korumaları bırakıp halk plajına girdi!

Türkiye’de şaşkınlık ile karşılanan ama dünyanın birçok noktasında normal olan iktidar temsilcilerinin mütevazı yaşamları gündem olmaya devam ediyor. Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa’nın ülkenin güney bölgesinde bulunan bir halk plajına …