Trump’tan çarpıcı ‘İran’ çıkışı: İsrail’in saldırısı anlaşma yapmama yardımcı olabilir

ABD Başkanı Trump, İsrail’in İran’a Yönelik Saldırılarını Değerlendirdi

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da Durum Odası’nda gerçekleşen ulusal güvenlik toplantısına girmeden önce Axios’a bir açıklama yaparak İran’a yönelik saldırılar hakkında görüşlerini aktardı. Trump, İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının “İran’la nükleer anlaşma yapmasına” yardımcı olabileceğini belirtti.

İsrail’in İran’a saldırısının nükleer anlaşmayla ilgili diplomatik ilişkileri tehlikeye atıp atmadığı sorusuna karşılık, Trump, “Öyle düşünmüyorum, belki de tam tersi, belki şimdi ciddi bir şekilde müzakere edeceklerdir.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump, “İran’a 60 gün verdim, bugün 61. gün. Şimdiye dek bir anlaşma yapmaları gerekirdi. 60 günde onları bir anlaşmaya ikna edemedim ama anlaşma yapmaları gerekirdi. Belki şimdi yaparlar.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İsrail’in İran’a Düzenlediği Saldırılar

İsrail, sabaha karşı İran’ın çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarla gündeme gelmişti. Natanz Nükleer Tesisi ve çeşitli şehirlerde gerçekleşen saldırılarda üst düzey askeri yetkililer ile nükleer bilim insanlarının hayatını kaybettiği belirtilmişti.

İsrail’in Tahran’a düzenlediği saldırılarda sivil yerleşim bölgeleri de hedef alınırken, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bildirilmişti. Saldırılar aralıklarla devam ederken İsrail yönetimi, “tehlike ortadan kalkana kadar” saldırıların devam edeceği açıklamasını yapmıştı.

İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, ülke genelinde olağanüstü hal ilan edildiğini duyururken saldırılara 200’den fazla savaş uçağının katıldığını ve insansız hava araçlarının da kullanıldığını belirtmişti.

Related Posts

İran ve ABD görüşmeleri iptal edildi

Haftasonu yapılması planlanan ABD ve İran arasındaki nükleer müzakereler iptal edildi. Gelişme Umman Dışişleri Bakanı tarafından açıklandı

İran’dan nükleer müzakere açıklaması: Kafaları karıştırdı

İran’ın nükleer bomba yapmaya hazırlandığını öne süren İsrail, önceki gece ülkedeki nükleer tesislere ve çok sayıda şehre saldırı düzenledi. İsrail’in saldırılarına balistik füze ve İHA’larla karşılık gelince iki ülke arasındaki çatışmalar şiddetini …

Yunanistan’a gittiği söylenmişti: Netanyahu İran saldırısı sırasında sığınağa kaçmış

İran’a düzenlenen saldırılar sırasında Yunanistan’a kaçtığı iddia edilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ülkesinde olduğu iddia edildi. İsrail devlet televizyonu KAN, İran’ın misilleme saldırısı sırasında Netanyahu’nun bakanlarla sığınakta toplantını açıkladı.

AKP, Manisa’da Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermeyecek

AKP, Manisa’da Belediye Başkanlığı seçiminde aday göstermeyecek

Özgür Özel’den İsrail’e ilk tepki

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da açıklamalarda bulundu.

AJet, İran, Irak ve Ürdün uçuşlarını askıya aldı: 16 Haziran’a kadar sefer yok

AJet, İsrail’in İran’a yönelik saldırısının ardından İran, Irak ve Ürdün seferlerini 16 Haziran Pazartesi günü saat 06.00’ya kadar iptal etme kararı aldı.