Türkiye’nin Gücü ve Küresel Rolü

“`html

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’den Önemli Açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye’nin Cumhuriyetinin ikinci yüzyılında, küresel arenada her türlü gelişmeye yön verebilecek bir güç kazandığını vurguladı. Özdemir, bu açıklamaları Erciyes Anadolu Holding’in düzenlediği iftar yemeğinde yaptı.

Türk Duruşu ve Küresel Etki

Özdemir, dünya genelindeki krizlere dikkat çekerek, “Günümüzde her kriz karşısında diğer ülkeler, Türkiye’nin sergileyeceği tutumu merak ediyor. Türkiye’nin bu noktadaki etkinliği, uluslararası ilişkilerdeki yüksek potansiyelini ortaya koymaktadır. Allah’a şükürler olsun ki, bu aşamayı görebildik,” dedi. Özdemir, Türkiye’nin tarihsel birikimi ile uluslararası alanda etkili bir duruş sergilediğine işaret etti.

Özdemir, aynı zamanda Gazze’de yaşanan trajedilere karşı Türkiye’nin sergilediği dikkat çekici tavrın, Orta Doğu’da savaş ikliminin yayılmasını büyük ölçüde engellediğini de belirtti. “Suriye’deki iç savaşın yanındayız ve artık Suriyeli halkın huzur bulma zamanı gelmiştir,” diye ekledi.

Suriyeli Kardeşlerimize Misafirperverlik

Özdemir, Suriyeli mültecilerin Türkiye’deki durumu hakkında konuşarak, “Onlar bizim misafirlerimizdir ve ülkelerine dönecekleri zamanın geldiğini düşünüyoruz. Türkiye, bu konuda büyük bir misafirperverlik örneği göstermiştir,” dedi. Özdemir, Kayseri’deki bazı yerel siyasi ve istihbarat çevrelerinin bu konuyu istismar etmeye çalıştığını, ancak Türkiye’nin güçlü duruşunun bozulmayacağını vurguladı.

Avrupa ile İlişkiler ve Ekonomik Potansiyel

Özdemir, Kayseri’nin sanayi potansiyelinin büyük bir kısmının Avrupa ülkeleriyle olan ticaretine dayandığını belirterek, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye karşı ikircikli tutumlarının zamanla sorunlar doğurduğunu söyledi. “Bugün Avrupalılar, Türkiye ile işbirliğinin gerekliliğini anlamaya başladılar. Türkiye, sadece güvenlik değil, ekonomik ve ticari alanlarda da vazgeçilmez bir ortaktır,” ifadelerini kullandı.

Geleceğe Yönelik Beklentiler

Özdemir, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği için üstüne düşeni yaptığını, bu anlamda beklentilerinin de arttığını dile getirdi. Türkiye’nin güçlü bir geleceğe sahip olduğunu vurgulayan Özdemir, “Son on üç çeyrektir büyümeye devam eden Türkiye ekonomisi, tüm olumsuz koşullara rağmen başarılı bir grafik çizmektedir,” dedi.

Ayrıca, 2023 yılında yaşanan depremler sonrası yaraların sarılma sürecine değinen Özdemir, “Cumhuriyetimizin geleceğine dair umutlarımız tazeleniyor. Yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Terörle Mücadele ve Birlik Vurgusu

Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle mücadelede kararlı olduklarını ve terörün tamamen sonlanması adına büyük çabalar sarf ettiklerini belirtti. “Şimdi, birlikte kucaklaşma ve bir araya gelme zamanıdır,” dedi. Terörle mücadelede harcanan kaynakların ülke ekonomisi üzerinde yarattığı etkileri de ifade eden Özdemir, bu konuda halkın bilinçlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Son olarak, Türkiye’nin sosyo-ekonomik gelişimini desteklemek için birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine işaret eden Özdemir, “Türkiye’nin geleceği daha aydınlık olacak ve bu yolda hep birlikte ilerleyeceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.

“`

Related Posts

İsrail’den Şam’a saldırı: Genelkurmay Başkanlığı hedef alındı

İsrail, Şam ve Dera’ya hava saldırıları düzenledi. Şam’da Genelkurmay Başkanlığının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinin hedef alındığı saldırılarda 6 kişi öldü, 28 kişi yaralandı. Trump yönetimi, saldırıların durdurulmasını istedi. Bu arada Suriye İçişleri Bakanlığı yetkilileri “Süveyda’da ateşkes sağlandığını” duyurdu ancak Dürziler anlaşma iddiasını reddetti.

Görevden alınan CHP’li Başkan Sarıgül: Kayyum politikasıyla huzur gelmez

CHP lideri, belediyelere yönelik operasyonlara karşı başlattığı mitingler kapsamında Malatya’da vatandaşlarla buluştu. Ovacık’ın görevden alınan başkanı Mustafa Sarıgül barış ve demokrasi çağrısı yaptı. Sarıgül, “Kayyum politikasıyla huzur gelmez” dedi.

Ünlü fabrika kalıcı olarak kapandı! 8 milyon Euro destek almıştı

Alman batarya üreticisi CustomCells, milyonlarca desteğe rağmen Tübingen fabrikasını kalıcı olarak kapattı.

Devlet Bahçeli ve DEM Parti’nin ‘tokalaşması’ndan terör örgütü PKK’li bir grubun silah bırakmasına… İşte gelinen noktanın kronolojisi!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, TBMM’de 1 Ekim 2024’teki yeni yasama yılı töreninde, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekilleriyle tokalaşmasıyla başlayan ve 22 Ekim’deki TBMM Grubu’nda yaptığı çağrının ardından, terör örgütü PKK üyesi bir grup, Süleymaniye’nin Dukan ilçesi yakınlarında bugün düzenlenen törenle silahlarını bıraktı ve yakarak imha etti.

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.