Kurşunlama Çetesi Operasyonu

Sultanbeyli, Sancaktepe ve Pendik’te Restoranları Kurşunlayan Çete Yakalandı

Sultanbeyli, Sancaktepe ve Pendik’te aynı restoranları kurşunlayarak işletme başına 5 milyon lira talep eden 6 kişilik çete polis tarafından gözaltına alındı. Çete başı olduğu belirtilen şahıs, şüphelilerin mahkemeye sevki sırasında Anadolu Adliyesi’nde yakalandı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde şüphelilerin işletmeleri kurşunladığı anlar kaydedildi.

Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe’deki aynı şahsa ait 3 restoran birer gün arayla kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olayın ardından şüpheliler, işletme sahibini arayarak “Ceza kestik. Her dükkan için 5 milyon lira, toplamda 15 milyon lira istiyoruz” dediler. İşletme sahibinin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Yapılan çalışmalar sonucunda şüphelilerin taksiye binerek olay yerine yaklaştığı, yaya olarak restoranlara gelip ateş ettiği ve daha sonra kaçtıkları, birkaç sokak ötede kendilerini bekleyen araçlarla uzaklaştıkları tespit edildi.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevreden temin edilen 120 saatlik görüntüleri inceleyerek şüphelilerin kimliklerini ve adreslerini belirledi. Ardından alınan izinle adreslere eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda A.E.(21), B.P.(20), K.A.S.(19), K.G.(15) ve H.A.(17) gözaltına alındı, yaşları küçük olan K.G. ve H.A. ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Diğer şüphelilerin sorgusu Asayiş Şube Müdürlüğünde yapıldı. Şüpheliler talimatın yurt dışından geldiğini belirterek, Türkiye’de kendileriyle irtibat kuran bir kişinin ismini polislere verdi.

Adliyede yakalanan Çete Lideri

Ifade için adliyede bekleyen şüphelilerin yanında şüpheli bulunan Gasp Büro Amirliği ekipleri, giriş kapısında şüpheli bir şekilde bekleyen iki kişiyi fark etti. Yapılan incelemede operasyon kapsamında aranan ve çete lideri olduğu iddia edilen Y.E.E. (25) olduğu belirlendi. Ekipler, kaçmaya çalışan şüpheliyi ve yanındaki M.A.(25)’yi yakaladı. İşlem yapılan şüphelilerden 6’sı tutuklanırken, M.A. adlı şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. – İSTANBUL

Related Posts

Çin hazırlıklara başladı: ABD ihtimali masada

Çin, Tayvan veya ABD ile yaşanabilecek çatışma ihtimaline karşı Pasifik’teki çalışmalarına hız verdi. Çin’in sivil araştırma gemileri, Tayvan ve Guam yakınlarında sistemli veri toplama çalışmaları yürütüyor.

Murat Çalık için çarpıcı çıkış: Ölürse bunun adı tasarlayarak cinayettir

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, tutuklu bulunan ve sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık hakkında dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Kastamonu’da orman yangını çıktı, 10 hektar alan zarar gördü

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde anız yangınında alevler ormana sıçradı. Havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında 10 hektar alan zarar gördü.

İstanbul’da sıcak havadan bunalanlar sahil ve parklarda vakit geçirdi

Hafta boyunca yapılan uyarıların ardından bugün kent genelinde ortalama sıcaklık 35 dereceye kadar yükseldi. Saat 13.20 itibarıyla sıcaklıklar Tuzla ve Çekmeköy’de 39, Şile’de 38, Eyüpsultan, Kartal, Sarıyer ve Ümraniye’de 37 derece ölçüldü. Sıcak …

DEM Parti’den TBMM’de “Genel Görüşme” talebi

DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Kobani Davası’nda tutuklu bulunan diğer siyasetçiler hakkında AİHM kararlarının uygulanarak siyasetçilerin ”derhal serbest bırakılmaları için Meclis’te Genel Görüşme açılmasını” talep etti.

Hava sıcaklığı 40 dereceyi buldu: Sokaklar boş kaldı

Mardin’de hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, kent genelinde cadde ve sokaklar boş kaldı. Dışarı çıkmayı tercih edenlerse park ve bahçelerde vakit geçirerek sıcaktan korunmaya çalıştı.